Награда „Сцене“ за представу ”Очеви и оци”

Након двадесетак година, часопис „Сцена“ у сарадњи са Удружењем позоришних критичара и театролога Србије поново је изабрао најбољу представу у нашим позориштима.

културе.рс • 29. јануар 2024.

фото: Pixabay / Holger Langmaier

Награда часописа „Сцена“ за најбољу позоришну представу у 2023. години припала је представи по роману Слободана Селенића ”Очеви и оци”, Народног позоришта из Београда, у драматизацији Кате Ђармати и режији Вељка Мићуновића. 

У анкети коју су организовали часопис „Сцена“ из Новог Сада који издаје Стеријино позорје, и Удружење позоришних критичара и театролога, учествовало је десет театарских посленика, а њихшесторо дало је свој глас представи ”Очеви и оци”. 

Четири гласа добила је инсценација ”Расветљавање случаја серије убистава тровањем у Ћупријском округу седамдесетих година 19. века”, у продукцији Књажевско-српског театра из Крагујевца, Пулс театра из Лазаревца, Сеоског културног центра из Марковца и Уметничке групе Хоп.Ла, док су ”Нашразред”, Народног позоришта из Београда и ”Јеванђеле по Ф.М. Достојевском”, Српског народног позоришта из Новог Сада добиле по два гласа.

Промоција часописа ”Сцена”, бројева 3 и 4 за 2023. годину, одржаће се у четвртак, 1. фебруара, са почетком у 11 часова, у порсторијама Стеријиног позорја, Змај Јовина 22-1. На промоцији ће говорити Ружа Перуновић, секретар уредништва ”Сцене”, Александар Милосављевић, уредник ”Сцене” и Мирослав Радоњић, директор Стеријиног позорја.

#награда #Нови Сад #Очеви и оци #промоција #Стеријино позорје #сцена #часопис

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!