Не пропустите новогодишњу продајну изложбу у Простору

Новогодишња продајна изложба „Дар“ биће отворена у пета, 15. децембра, у Простору, Београдска 11.

културе.рс • 14. децембар 2023.

фото: Unaknownartist

Са почетком у 17 часова, овај догађај окупиће више од 30 младих аутора из различитих области, а излагачи су одабрани путем конкурса које је на друштвеним мрежама спровела Unaknownartist

Посетиоци ове изложбе имаће прилику да пред предстојеће празнике обезбеде уникатне поклоне попут слика, фотографија, накита, керамике, књига, тепиха и других употребних предмета. 

Изложбу је, осим на дан отварања, могуће посетити и током викенда, 16. и 17. децембра у периоду од 12 до 18 часова.

Симболично започета у Градићу, делу Петроварадина у којем се налази КЦ “Простор”, али пре свега нуклеусу из којег је Нови Сад настао, изложба, поред афирмације младих аутора, настала је као идеја која ставља акценат на демистификацију уверења да је уметност недоступна или прескупа.

Излажу: 

Lovers, Јелена Шимић, Ледзит, Данијела Кнежевић, Маринусх, Лала керамика, Sophia, Теорамиx, Momo potreryRikka jewlery, Бланко студио, Дуња Бајић, Корица бележница, Дубравка Ребић, Ја сам СтаШа, Валентина Брковић, Нина Живковић, Марија Видовић, Валентина Талијан, Душан Лилић, Vuno design, Александар Беде, Кутија workshop, Тамара Тасић, Лаyра design, Салутсава, Gemini handmade ceramics, Номад, Cinnamon ceramicsMarselinart, Драгана Којић/Неос, Виолета Тодоровић, Никола Ђуза, Тамара Чубрило, Радионице керамике, Ана Сол.

У оквиру музичког дела програма наступа Jazzman.

#изложба #Нова година #Нови Сад #Петроварадин #продајна изложба #Простор

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Вече камерне музике

8. април 2024.

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!