Ово су добитници признања Змајевих дечјих игара за 2024. годину

Повеља Змајевих дечијих игара за изузетан стваралачки допринос књижевности за децу припала је књижевници Јасминки Петровић, саопштиле су Змајеве дечије игре.

културе.рс • 24. мај 2024.

фото: Змајеве дечије игре

Змајев штап припао је књижевнику Урошу Петровићу, који ће ове године имати част да отвори овогодишње, 67. Јунске програме Змајевих дечијих игара.

Награда за изузетан допринос популарисању књижевности за децу припала је Луткарској сцени Народног позоришта „Тоша Јовановић“ из Зрењанина.

Признања ће лауреатима бити уручена 3. јуна, у 11 часова на свечаности отварања 67. Јунских програма Змајевих дечјих игара у Спомен збирци Јован Јовановић Змај у Сремској Каменици.

#змајеве дечије игре #награде #нови сад

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!