Отварање изложбе и промоција књиге „Они су живели овде” у галерији Прометеј

Отварање изложбе и промоција књиге „Они су живели овде” биће одржана у четвртак, 12. октобра, у галерији Прометеј, Светозара Милетића 16.

културе.рс • 10. октобар 2023.

фото: Прометеј

По први пут на једном месту представљене су приче о знаменитим Карловчанима – појединцима и читавим породицама – као резултат дугогодишњег истраживачког рада Зорице Милосављевић, новинарке новосадског листа Дневник, која је те приче објављивала у свом матичном листу.

Више од две деценије Зорица Милосављевић, поред актуелних вести из Карловаца, доноси читаоцима занимљиве приче о људима и догађајима из карловачке прошлости. 

Ове приче сабране су сада на једном месту и представљају драгоцено сведочанство о људима који су током 19. и 20. века на различите начине обележили Сремске Карловце, или су, пак, Карловци обележили њихове судбине које су их одвеле у друге крајеве света.

У програму ће учествовати Зорица Милосављевић, др Гордана Петковић и Корана Боровић.

Улаз је слободан.

#галерија Прометеј #Зорица Милосављевић #изложба #промоција књиге #Сремски Карловци

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Вече камерне музике

8. април 2024.

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!