Отварање изложбе „Фигура, људи” и додела награде ”Сава Шумановић” на Новосадском сајму

Изложба скулптура и видеа "Фигура: људи" биће отворена у Мастер центру Новосадског сајма у понедељак, 18. марта од 11 часова.

културе.рс • 15. март 2024.

фото: Новосадски сајам

Кустос изложбе, ликовни критичар Сава Степанов определио се за ауторе различитих генерација који се на уметнички експлицитан начин баве темом човека и његове судбине у савременом свету.

На изложби ће своје радове представити девет уметника: Горан Деспотовски, Дуња Трутин, Александар Станојевић Кемпа, Маја Ракочевић Цвијанов, Марко Црнобрња, Душан Тодоровић, Драган Војводић, Здравко Јоксимовић и Милорад Мића Стајчић.

После отварања поставке, биће уручена овогодишња награда за ликовну и визуелну уметност “Сава Шумановић” коју Галерија Бел арт и „Арт еxпо” Новосадског сајма додељују по 26. пут.

Нови добитник је Здравко Јоксимовић, уметник из Београда.

#галерија Бел арт #изложба #награда #Новсадски сајам #Сава Шумановић

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!