Отворен 25. Новосадски џез фестивал

Јубиларни 25. Новосадски џез фестивал отворен је 15. новембра на Великој сцени Позоришта младих.

културе.рс • 16. новембар 2023.

фото: КЦНС

У препуној Великој сали наступили су Кени Гарет и Алфредо Родригез Трио. 

Ове године улогу домаћина фестивала имала је Ксенија Јанковић Балабан, која је поздравила многобројну публику и најавила четири концертне вечери.

За претходне 24 године, како је истакао члан Градског већа за културу Далибор Рожић , на њему је учествовало преко хиљаду извођача и двеста педесет бендова и то само у главном концертном програму. 

И ове године на Новосадски џез фестивал у наш град пристижу џез музичари из земље и света, укључујући САД, Кубу, Италију, Хрватску, Русију, Мађарску…

„Овогодишњи џез фестивал представиће палету испреплетаних музичких жанрова базираних на џез музици и неке од најпопуларнијих састава и светски прослављене музичаре регионалне џез сцене“, најављују организатори.

Након концертних вечери у Дому културе, публику ће дочекати House Band након чега следи jam session.

КЦНС

Прво фестивалско вече отворио је Кени Гарет концертом који је назвао по свом новом ауторском албуму „Sound From The Ancestors ”, а затворио је кубански пијаниста и композитор Алфредо Родригез, који у Нови Сад дошао са својим триом.

Другог фестивалског дана, 16. новембра, публика ће моћи да ужива у концертима ЗЗ квартета с почетком у 20 часова и Drumbooty у 22 часа.

ЗЗ квартет представља модеран састав који предводе хрватски гитариста са ротердамском адресом Ратко Зјача и италијански акордеониста Симоне Заћини. 

Други концерт другог фестивалског дана одржаће чувени српски композитор и бубњар Предраг Пеђа Милутиновић, који ће се представити својим drumbooty квинтетом.

У петак, 17. новембра публику очекују два узбудљива концерта – први ће се публици представити Алекс Шипиагин и В. Костандиновић, у 20 часова, а затим Ференц Немет Трио у 22 часа.

Последњег фестивалског дана, у суботу, 18. новембра, публика ће имати прилику да ужива у извођењу Новосадског Биг Бенда под управом Федора Вртачника, с вокалном солисткињом Бојаном Стаменов, у 20 часова, а финале 25. Новосадског јазз фестивала резервисано је за трио пијанисте и композитора Матије Дедића с почетком у 22 часа.

Улазнице су још увек у продаји на продајним местима Gigstix-а. 

#КЦНС #Нови Сад #Новосадски џез фестивал #Позориште младих

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!