Плесна представа „Wired“ у Фабрици

Плесна представа „Wиред“ биће изведена у понедељак, 30. октобра, са почетком у 20 часова у СКЦНС Фабрика.

културе.рс • 24. октобар 2023.

фото: Nikolay Raychev

Ова представа, чији аутор је бугарски кореограф и плесач Дејан Георгиев, требало је да буде изведена у склопу овогодишњег Међународног фестивала савременог плеса „Tanz Platz“, који је одржан у Фабрици од 13. до 19. септембра 2023, али је због његове повреде отказана.

“ Wired” је соло перформанс, инспирисан документарним причама и научном фантастиком.

“Tanz Platz” је манифестација чији циљ је да представи младе актере на европској плесној сцени и тенденције у савременом плесу. 

фото: Nikolay Raychev

Настао је уз подршку европске плесне платформе Aerowaves, у чијем фокусу су млади и надолазећи плесачи и плесачице савременог плеса, кореографи и кореографкиње, као и остали професионалци који се баве овом уметношћу.

Улаз на представу је бесплатан.

#Нови Сад #плесна представа #СКЦНС #Фабрика

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Вече камерне музике

8. април 2024.

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!