Поводом завршетка сезоне: Свирка у Новосадском позоришту

Након извођења представе "Било једном у Новом Саду" у режији Андраша Урбана, у суботу, 15. јуна у Новосадском позоришту, биће уприличен посебан догађај поводом затварања позоришне сезоне.

културе.рс • 11. јун 2024.

фото: Новосадско позориште

Након представе, у овом театру наступиће бенд „Гарден партy“, на челу са глумицом Јудитом Ласло.

Тренутна постава бенда, која је обликована тек недавно, у јесен 2023. године, изводи јединствену комбинацију класичних музичких инструмената и широк спектар музичких стилова.

Представа се завршава око 21 сат, а концерт ће уследити непосредно након тога.

Улаз на концерт је бесплатан.

#журка #крај сезоне #нови сад #новосадско позориште

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!