Последња недеља Калеидоскопа културе резервисана за књижевност

У оквиру последње недеље актуелног Калеидоскопа културе посвећеној књижевности, стижу Мухарем Баздуљ, Милица Вучковић, Даница Вукићевић, Јасминка Петровић и Олгица Пушић Угрнов.

културе.рс • 9. октобар 2023.

фото: ЕПК

Добитник неколико књижевних и новинарских награда, међу којима су „Станислав Сташа Маринковић“ дневног листа „Данас“ те „Богдан Тирнанић“ Удружења новинара Србије, Мухарем Баздуљ, је писац, новинар и књижевни преводилац. 

Објавио је велики број књига, највише романа и збирки прича. 

Даница Вукићевић, фото: Весна Лалић

Добитница НИН-ове награде за роман 2022. године Даница Вукићевић члан је је Српског књижевног друштва и бави се писањем, књижевном критиком и есејистиком. 

Милица Вучковић докторирала је на студијском програму Примењене уметности и дизајн, а до сада је издала три књиге од којих је за једну добила Виталову награду за најбољи роман. 

Mилица Вучковић, фото: приватна архива

Ова имена из света књижевности спојиће једно књижевно вече, на којем ће бити одржани књижевни разговори, у суботу 14. октобра у новосадском Дистрикту са почетком у 19 часова. 

Последњу недељу овогодишњег Калеидоскопа културе, посвећену књижевности, отвориће предавање намењено родитељима деце узраста од шест месеци до седам година. 

Mухарем Баздуљ, фото: Петар Милошвевић

Уз практичне савете педагошкиње, родитељи ће спознати колико је читање важно за развој детета, на шта да обрате пажњу приликом избора књиге, као и на који начин да понуде детету књигу. 

Педагошкиња Олгица Пушић Угрнов одржаће у уторак, 10. октобра, у 18 сати у Културној станици Млин предавање за родитеље „Како се од књиге и уз књигу расте”. 

Исте вечери, позната српска ауторка књига за децу и младе, дружиће се са најмлађом публиком у Културној станици Млин – разговор са књижевницом Јасминком Петровић одржаће се у уторак, 10. октобра, а почетком у 19 часова.  

Улаз на програме Калеидоскопа културе је слободан.

#Калеидоскоп #недеља књижевности #Нови Сад

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!