После пет година балет „Ромео и Јулија” поново на сцени Српског народног позоришта

Српско народно позориште 460-годишњицу Вилијема Шекспира обележава извођењем балетске представе „Ромео и Јулија”, на музику С. Прокофјева и према тексту истоимене Шекспирове драме.

културе.рс • 31. мај 2024.

фото: СНП / Н. Брадоњић

Балет „Ромео и Јулија”, у кореографији и режији Константина Костјукова, заказан је за среду, 5. јун и петак, 7. јун, на сцени ,,Јован Ђорђевић” у Српском народном позоришту, оба дана са почетком у 19 часова. 

Први пут у овој сезони новосадска публика биће у прилици да ужива у овој балетској представи, и то након тачно пет година од последњег извођења.

У улози Јулије први пут ће наступити солисткиња Катарина Кљајић, док су остале улоге поверене Самјуелу Бишопу, Андреју Колчерију, Давиду Груосоу, Артемију Макарову, Дмитрију Арбузову, Јелени Вукадиновић и другима. 

Учествују ансамбл Балета СНП-а, Оркестар Опере СНП-а, под диригентском палицом Микице Јевтића, и ученици Балетске школе у Новом Саду. 

Према речима кореографа Константина Костјукова, овај популарни балет СНП-а „носи велику поруку за све заљубљене, да љубав, ако је искрена и јака, може да се супротстави и најјачим силама“, јер је идеја да се ангажују сва чула публике, увлачећи их у један аутентичан свет. 

Улазнице могу да се купе на билетарници Српског народног позоришта, онлајн путем сајта, као и путем мобилне апликације СНП-а.

#балет #нови сад #ромео и јулија #српско народно позориште

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!