Предавања о вештачкој интелигенцији у Матици српској у среду

Предавања о вештачкој интелигенцији у Матици српској биће одржана у среду, 6. септембра, са почетком у 18 часова.

културе.рс • 4. септембар 2023.

фото: Википедија

Предавање ”Не знам зашто вам нико није рекао – све је то игра бројева”, о генеративној вештачкој интелигенцији – оном делу технологије вештачке интелигенције намењеном креирању различитих врста садржаја, укључујући текст, слике, аудио и синтетичке податке, одржаће професор Владан Девеџић, са Института за вештачку интелигенцију.

На предавању новинара Станка Стојиљковића ”Човек без будућности – хоће ли машине искоренити људе”, биће разматрана питања о томе зашто стрепимо од вештачке интелигенције, да ли је следећа степеница еволуција робота, како ће изгледати будући надљуди, којем се закону повинује све живо и неживо, може ли човек да мења природу, а да не промени себе и шта на све то каже управник поште у Нишу.

Догађаји ће се одржати у свечаној сали Матице српске.

#вештачка интелигенција #Владан Девеџић #Матица српска #Нови Сад #предавање #Станко Стојиљковић

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Париз је град који је срушио све табуе, а овако су га доживели наши уметници

21. мај 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Фестивал студентског филма “Размена” од 6. до 8. јуна

10:32

сећања >

Бранко Радичевић је написао неке од најлепших песама, али је његов живот био потпуна супротност

6. мај 2024.

имате вест?
пишите нам!