Предавања, промоције књига и изложба у Прометеју 

Током недеље, у Прометеју ће бити одржан низ разноврсних програма.

културе.рс • 11. децембар 2023.

фото: Прометеј

У понедељак, 11. децембра, са почетком у 19 часова, у галерији Прометеј, биће одржано предавање ”Српски добровољци из Далмације и њихово насељавање у војвођанске области 1914 – 1941.”, историчара Милана Мицића.

Програм ”Стари занати: Рестаураторство и уметност трајања”, са Мирјаном Хаџић, Бранимиром Андрићем, Стеваном Зарином, Радомиром Чубрановићем и Зораном Колунџијом, одржаће се у уторак, 12. децембра у 19 часова, у галерији Прометеј.

У галерији Прометеј одржаће се и разговор о роману ”Ноћ пре пада у реку”, у среду, 13. децембра у 20 часова.

На промоцији романа ”Бања” Барбаре Клицке ће, поред ауторке, учествовати и Милица Маркић, а разговор ће модерирати Александар Танурџић, у четвртак, 14. децембра у галерији Прометеј, са почетком у 19 часова.

Лингвистичку радионицу ”Како странци уче српски језик” ће у петак, 15. децембра, у 14 часова, одржати мср Јанко Ивановић, истраживач сарадник Института за српски језик САНУ.

Промција романа ”Ноћ пре пада у реку” и отварање изложбе Породичне митологије следи у суботу, 16. децембра, у 19 часова.

Улаз на све догађаје је бесплатан.

#Нови Сад #Прометеј

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Недеља шпанског језика у Новом Саду: Стручни скупови, радионице и предавања

13:15

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!