Предавање ”Историја једног сећања: Кодекс Синакоатл” вечерас у Музеју Војводине

Предавање ”Историја једног сећања: Кодекс Синакоатл”, у оквиру манифестације Дани Мексика, одржаће се вечерас, од 18 часова у Музеју Војводине.

културе.рс • 25. април 2024.

фото: ТОНС

О овој теми говориће проф. др  Александар Бошковић.

У питању је прича о сликовним документима који су сабрали знања, филозофију, однос према природи, космосу, древних народа са територије Јужне Америке.

Ово је последње у низу предавања које Музеј Војводине организује у оквиру манифестације  Дани Мексика, а поводом изложбе Мексички кодекси – успомене и сазнања, која је организована у сарадњи са Амбасадом Мексика.

#дани мексика #кодекс синакоатл #мексико #музеј војводине #нови сад #предавање

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Париз је град који је срушио све табуе, а овако су га доживели наши уметници

21. мај 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Фестивал студентског филма “Размена” од 6. до 8. јуна

10:32

сећања >

Бранко Радичевић је написао неке од најлепших песама, али је његов живот био потпуна супротност

6. мај 2024.

имате вест?
пишите нам!