Предавање о конзервацији предмета од стакла у Музеју Војводине

Предавање „Конзервација предмета од стакла” одржаће се у среду, 6. марта, од 18 часова у Музеју Војводине, Дунавска 35.

културе.рс • 1. март 2024.

културе.рс

У оквиру пратећег програма изложбе „Стакло”, ово предавање одржаће Маја Живковић, конзерватор из Народног музеја Србије.

На предавању посетиоци ће имати прилику да чују причу о историјату настанка, производње и развоја технологије стакла, али и о томе шта су најчешћи узроци пропадања и оштећења стакла, посебно археолошких предмета.

Посебан акценат ће бити стављен на приказ процеса конзервације стакла, неких специфичности третмана и техника конзервације.

#изложба #Музеј Војводине #Нови Сад #предавање #стакло

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Недеља шпанског језика у Новом Саду: Стручни скупови, радионице и предавања

13:15

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!