Представљање збирке кратких прича Јованке Јелић у Архиву Војводине

Представљање збирке кратких прича „Ветар у витражу”, ауторке Јованке Јелић, одржаће се у петак, 19. јануара, у Архиву Војводине.

културе.рс • 16. јануар 2024.

Архив Војводине

”Кратке прозне минијатуре Јованке Јелић, дипломираног психолога и Гешталт психотерапеута, повезују нас са оним „што дивље ниче по неким скривеним пољима у нама”, сажето и катарзично указујући на целовитост проблема душе, на реципрочне односе узрок–последица, осветљавајући, између осталог, и таму несвесног, архетипа”, наводи се у позиву.

Критикујући патријархалне обрасце понашања и понављање ланца погрешних поступака, заблуде, потчињавања, психопатолошке односе, ауторка жели да помогне бићима заглављеним у проблемима.

Притом у сваком односу тражи тзв. win-win комбинацију ако за то постоје шансе.

О књизи ће говорити Маја Гојковић, књижевница и Јованка Јелић, ауторка. 

Догађај почиње у 18 часова.

#Архив Војводне #Јованка Јелић #Нови Сад #промоција књиге

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!