Представљање зборника о Његошу у Матици српској

Представљање три зборника о Његошу одржаће се у среду, 29. маја од 12 часова, у Матици српској.

културе.рс • 28. мај 2024.

фото: Википедија

Овом приликом биће речи о зборницима ”Споменица Петра II Петровића Његоша – владике Рада 1813-1651-1925”, ”Педесет година од разарања Његошеве капеле на Ловћену” и ”Дани Његошеви”.

Учесници промоције су проф. др Милош Ковић, др Душко Бабић и Милутин Мићовић, а поздравну реч ће упутити председник Матице српске проф. др Драган Станић и председник српског покрета ”Његош” Бранислав Баћовић.

#зборник #матица српска #нови сад #његош #промоција књиге

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!