Представљање монографије ”Рајко Каришић – 50 година са фотографијом” у Матици српској

Представљање монографије ”Рајко Каришић - 50 година са фотографијом”, биће одржана у уторак, 24. октобра, са почетком у 18 часова у свечаној сали Матице српске.

културе.рс • 18. октобар 2023.

Матица српска

Рајко Р. Каришић почео је да се бави фотографијом у Фото кино клубу „Машинац“ на Машинском факултету у Новом Саду од априла 1973. године. 

До сада је имао преко 130 самосталних изложби, уз учешће на преко две стотине ликовних колонија и саборовања у земљи и иностранству.

Члан је УПИДИВ-а од 1998. године и УЛУВ-а (Удружења ликовних уметника Врбаса), као и УЛУПУДС-а, УНС-а, Удружења уметника железнице Србије, Уметничког братства манастира Добрун. 

Био је члан Управног одбора Етнографског музеја у Београду 2013-2014. године и члан Суда части УЛУПУДС-а у два мандата, као и члан Суда части УПИДИВ-а.

До сада реализовао 166 ауторских фотомонографија и књига за друге уметнике као и 33 минимонографије манастира и цркава Српске Православне Цркве. 

За свој свеукупни рад на пољу уметничке и примењене фотографије добио је више десетина награда и признања.

#Матица српска #монографија #Нови Сад #промоција књиге #Рајко Каришић #фотографија

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Вече камерне музике

8. април 2024.

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!