Представљање Сабраних дела Борислава Михајловића Михиза у Матици српској

Представљање Сабраних дела Борислава Михајловића Михиза одржаће се у понедељак, 27. маја, од 12 часова, у Матици српској.

културе.рс • 24. мај 2024.

фото: Pixabay

На промоцији ће говорити академик Матија Бећковић, Иван Негришорац, проф. др Јован Делић, проф. др Љиљана Пешикан-Љуштановић, Селимир Радуловић, др Драган Хамовић и др Владан Бајчета.

Поздравне речи упутиће председник Матице српске Драган Станић, директорка Српске читаонице у Иригу Вера Новковић и управник Универзитетске библиотеке ”Светозар Марковић” у Београду Александар Јерков.

#борислав михајловић михиз #матица српска #нови сад #промоција књиге #сабрана дела

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!