Премијера анимираног филма „Корак” Новог културног насеља у уторак

Премијера анимираног филма „Корак” у продукцији Новог културног насеља одржаће се у уторак, 31. октобра у 20 часова на великом платну Културног центра Новог Сада.

културе.рс • 26. октобар 2023.

фото: НКН

„Корак” је прича која истражује безвременске и универзалне теме савременог живота. 

Филм одражава унутрашњу борбу младог човека у настојању да схвати свет око себе. 

Игор Павловић, редитељ и глумац стоји иза идеје и приче овог филма. 

Улогу уметничког директора и 3Д аниматора преузео Марко Драшко, док продукцију филма потписују Сара Агић и Марко Јозић из Новог културног насеља.

Без дијалога, овај анимирани филм се ослања на музику и атмосферске звуке како би пренео емоције и унутрашње борбе главног јунака. 

Овај приступ чини филм универзалним и приступачним свима без обзира на језичке баријере.

Након пројекције, публика ће имати прилику да погледа и друга филмска остварења из продукције Новог културног насеља, насталих у периоду између од 2021. до 2023. године. 

Краткометражна остварења младих филмских стваралаца „Комшије” и „Комшије 2” који су настали уз менторску подршку новосадских уметника и пројекат „Арт Кварт – Старт!” И документарни филм „Очи Дунава” који прича 12 различитих прича о наслеђу 6 земаља доњег тога Дунава, који је настао у оквиру Interreg пројекта Danurb+ подржаног од стране Европске Уније.

#Анимирани филм #Корак #Нови Сад #Ново културно насеље #премијера

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!