Промоција књига Боривоја Андрашевића у Музеју Војводине

Академска књига и Музеј Војводине организују промоцију књига Боривоја Адашевића у петак, 22. септембра у 19 сати у Дунавској 35.

културе.рс • 20. септембар 2023.

фото: Музеј Војоводине

Овом приликом биће представљене три књиге поменутог аутора “Из спискова прећутаних ствари“, “Adieu, Belgrade” и ”Еквилибриста”.

О књигама ће говорити мр Лидија Мустеданагић, Музеј Војводине, Ненад Станојевић, Библиотека Матице српске и Сандра Урбан, Карловачка гимназија.

Боривоје Адашевић, родом из Ужица, студирао је на Правном факултету у Београду. 

Објавио је романе: ”Крф” (2011) и ”Човек из куће на брегу” (2009), и књиге прича: ”Из трећег краљевства” (2006) и  ”Еквилибриста” (2000). 

Проза му је превођена на енглески, француски, мађарски, албански и грчки језик. 

Приче Боривоја Адашевића налазе се у више зборника и антологија објављених у земљи и иностранству.

Добитник је стипендије Фонда Борислав Пекић, 2007, за пројекат романа ”Крф” и награде за урбану кратку причу на конкурсу BAP 2000 (Balkan association of publishers), 2001, у Београду. 

Изненада је преминуо 15. јануара 2019. године.

#Академска књига #Боривој Андрашевић #Музеј Војводине #Нови Сад #промоција књиге

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!