Промоција књига Сима Б. Голубовића у Архиву Војводине

Представљање књига „Дневник осветника 1” и „Дневник осветника 2”, „Симо све са С” и „Молитве” аутора Сима Б. Голубовића, одржаће се у среду, 22. маја, од 18 часова, у Архиву Војводине.

културе.рс • 18. мај 2024.

фото: Архив Војводине

О књигама ће говорити књижевници проф. др Виктор Радун Теон, Милорад Мишо Куљић, Марица Ћировић и Славица Лукач Торма, а стихове ће говорити Андрија Митровић.

Модератор разговора је Сања Демировић.

#архив војводине #нови сад #промоција књиге #симо б голубовић

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!