Промоција књиге поезије Милана Мицића у Историјском архиву града Новог Сада

Промоцијa књиге поезије аутора др Милана Мицића: „Ракија и ране“ - добровољачка 1912-1918, колонистичка читанка, одржаће се у петак, 7. јуна, од 19 часова,у Историјском Архиву Града Новог Сада, Филипа Вишњића 2а.

културе.рс • 3. јун 2024.

Unsplash

Књига на поетски начин говори о српским добровољцима 1912-1918 – колонистима насељеним у новим насељима у војвођанским крајевима у периоду 1921- 1941.

У књизи је садржано колективно и појединачно искуство српских добровољаца и колониста  на време Великог рата и њиховог досељавања у војвођанске области, њихове људске и животне судбине на којима су се преламали бурни историјски догађаји прве половине 20. века.

Овом приликом говориће рецензенти књиге др Исидора Поповић и Анђелко Анушић, аутор др Милан Мицић.

Улаз је слободан.

#историјски архив града новог сада #милан мицић #промоција књиге

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!