Промоција књиге „Свет после светла“ Немање Ћурчића у Свилари

Промоција књиге "Свет после светла" Немање Ћурчића биће одржана у суботу, 23. децембра у 19 часова у Културној станици Свилара.

културе.рс • 22. децембар 2023.

фото: Јелена Ивановић

„Свет после светла“ прва је збирка песама Немање Ћурчића, настала као плод признања „Тимочка лира“ за 2022. годину, у издању Радио Београда 2. 

Песник ће на промоцији представити свој првенац, поделити своја искуства о развојном путу збирке, али и разговарати са присутнима о природи поезије и њеној данашњој улози у друштву.

Разговор са песником ће водити Јована Милованчевић, књижевна критичарка и новинарка културно-уметничког програма Радио Београда 2.

Немања Ћурчић рођен је у Новом Саду. 

Завршио је студије англистике на Филозофском факултету у истом граду. 

#културна станица #Немања Ћурчић #Нови Сад #промоције књиге #Свилара

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Недеља шпанског језика у Новом Саду: Стручни скупови, радионице и предавања

13:15

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!