Промоција књиге „Средњовековна утврђења Баната” у Архиву Војводине

Представљање књиге „Средњовековна утврђења Баната” Золтана Чемереа одржаће се у среду, 12. јуна, са почетком у 12 часова у Архиву Војводине, Жарка Васиљевића 2а.

културе.рс • 11. јун 2024.

фото: Архив Војводине

Ова књига говори о развоју војне архитектуре на простору између река Мориш, Тисе и Дунава у раздобљу од краја 10. века до средине 16. века.

О књизи ће говорити др Ђура Харди, др Небојша Кузмановић, др Золтан Чемере и Зоран Колунџија.

Улаз је бесплатан.

#архив војводине #нови сад #промоција књиге #средњовековна утврђења баната

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!