Промоција поетског стваралаштва Милице Шпадијер у Клубу СКЦНС

Промоција поетског стваралаштва Милице Шпадијер одржаће се у четвртак, 30. маја у 19 часова у Клубу Студентског културног центра Нови Сад, Владимира Перића Валтера 5.

културе.рс • 21. мај 2024.

фото: Ема Беднарж

Овом приликом говориће Милица Шпадијер и чланови Удружења студената књижевности “Уликс” – Хелена Шћопуловић, Ања Перовић, Павле Зељић и Урош Станисављевић.

Милица Шпадијер рођена је 1989. године у Београду. 

Основне и мастер студије завршила је на Катедри за класичне науке Филозофског факултета, а усавршавала се у Енглеској и Грчкој. 

Докторске студије похађала је на Факултету драмских уметности Универзитета у Београду.

До сада је објавила збирке поезије „Шар-планина” и „Ново гробље”. 

Лауреат је награда „Ленкин прстен” за 2023. и „Млади Дис” за 2019. годину, а са својим збиркама је ушла и у ужи избор за награде „Бранко Миљковић”, „Мика Антић”, „Ђура Јакшић” и „Јефимијин вез”.

Поезију, прозу и преводе објављивала је у часописима Летопис Матице српске, Поља, Повеља, Кораци,

Босанска вила, Књижевне новине, Књижевни магазин, Сент, Буктиња…

Са грчког језика превела је роман „Касандра и вук” Маргарите Карапану, песничку збирку „Афродита у плавом” Петроса Стефанеаса као и избор из поезије Томаса Цалапатиса „Ово место”. 

Члан је Удружења новинара Србије и тренутно уређује часопис „Мали Политикин забавник”.

#милица шпадијер #нови сад #промоција #скцнс #студентски културни центар

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!