Промоција романа „Варден“ Неде Милошевић у КЦНС

Промоција романа епске фантастике „Варден“, ауторке Неде Милошевић, биће одржана у Културном центру Новог Сада, на Трибини младих, у четвртак, 21. децембра, са почетком у 19 часова.

културе.рс • 15. децембар 2023.

фото: КЦНС

Уз ауторку, о делу ће говорити и правник Зоран Контић, а модераторка разговора је филолог Милица Милошевић.

”Варден” је први роман аутора и прва књига серијала, о којој, сабирајући утиске, Зоран Контић каже:

”Форма која у најмању руку обећава добру забаву и онај ко се сретне са романом „Варден“ добиће је свакако, али не само то. Ако завири испод површине која нам говори ко и шта, питајући се како и зашто, видеће слику једног замишљеног успешног друштва које опстаје и напредује окружено мање успешним, не живећи на њихов рачун, а успешно се бранећи када је то потребно”.

Неда Милошевић рођена је 1979. године у Руми, где је и завршила основну школу и гимназију, а дипломирала је на Правном факултету Универзитета у Београду 2002. године.

Живи и ради као адвокат у Руми.

Од периода средње школе се бави планинарењем, а волонтерски ради и као спортски стручњак Планинарског савеза Србије.

#Варден #КЦНС #Неда Милошевић #Нови Сад #промоција књиге #роман #Трибина младих

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!