Промоција романа ”Скупљачи случајева” вечерас у Градској библиотеци

Промоција новог романа Лауре Барне ”Скупљачи случајева”. биће одржана вечерас у Читаоници Градске библиотеке, са почетком у 19 часова.

културе.рс • 1. новембар 2023.

фото: Википедија

Разговор са књижевницом Лауром Барном водиће Весна Живковић, уредница програма.

Судбине досељеника (добровољних и принудних) након убиства у Харлему студенткиње Колумбија универзитета преплићу се са судбинама главних јунака кратког романа Петера Хандкеа ”Кратко писмо за дуги растанак”. 

Свако од њих бежи или бива прогоњен, доносећи понешто личног, али и шире идентитетског из свога завичаја (Београд, Беч, Дрезден, Санкт Петербург, Падова, Мексико Сити… Азија, Медитеран, Балкан…), манифестујући географију, карактере, традицију, уметност и културу места из којег су потекли на стечен или научен начин, уз напор и жељу да се прилагоде околностима и уиграју у амбијент метрополе Велике јабуке – Њујорк Ситија. 

Ко је убица у овој својеврсној мозаик-детективској причи, остаје неизвесно до краја романа, када настаје фрапантно изненађење.

#Градска библиотека #Лаура Барна #Нови Сад #промоција књиге #роман #Скупљачи случајева

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Недеља шпанског језика у Новом Саду: Стручни скупови, радионице и предавања

13:15

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!