„Пројекат слика”: Нова изложба у Галерији АУНС

Изложба “Пројекат слика” биће отворена у уторак 19. марта, са почетком у 19 часова у Галерији Академије уметности, Булевар Михајла Пупина 20.

културе.рс • 15. март 2024.

фото: АУНС

На изложби ће бити представљени радови аутора Босиљке Зиројевић Лечић, Влада Ранчића, Драгана Матића, Видоја Туцовића, Горана Деспотовског, Лидије Маринков, Марине Војводић, Бојана Новаковића, Соње Радаковић, Ане Вртачник и Луке Дрљана.

„Пројекат Слика” настао је 2011. године у тежњи да асимилира и представи различито позиционирање слике и сликарства, генерацијске промене, као и нестандардне, нетипичне системе тумачења слике у савременој уметничкој пракси.

Тежња пројекта је да се обједињавањем различитих поетика свих аутора-излагача отвори још један дијалог о могућим истраживачким, асоцијативним, онтолошким и дискурзивним елементима тумачења слике.

Овако конципирана тема има за циљ да идејно постави и створи основу за још један нови низ процеса у посматрању, перцепцији и анализи дела кроз категорију слике данас.

Излагачи у оквиру овогодишњег пројекта „Слика 0148 су професори и сарадници Катедре за сликарство Академије уметности у Новом Саду. 

Изложбу можете погледати до 29. марта.

#Академија уметности #Галерија Академије уметности #изложба #Нови Сад

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!