„Пројекат EXP”: Отворен конкурс за младе уметнике

Удружење уметника „Пројекат EXP” трећу годину заредом организује уметнички догађај и овом приликом позива све уметнике до 35 година старости који живе, раде или студирају у Новом Саду да се пријаве за учешће.

културе.рс • 4. март 2024.

фото: Пројекат EXP

Овогодишња тема је РИЗИК, а пријаве су отворене

до 24. марта.

Ни ове године не постоје ограничења у медију, те се могу пријавити појединци и уметнички колективи из области визуелне, перформативне, музичке, драмске, литерарне, екперименталне и других области.

Пројекат је настао 2022. године из потребе за успостављањем комуникације између студената сва три департмана Академије уметности у Новом Саду.

У самој сржи утемељена је потреба младих уметника да у свом раду истражују, експериментишу, да комбинују и повезују различите медије, да се ангажују унутар уметничких колаборација, да проширују свој израз бавећи се и промишљајући о одређеним темама, као и да своје стваралаштво уоквире кроз директну комуникацију са публиком.

Током двогодишњег деловања, организована су два велика уметничка догађаја на којима је укупно учествовало преко деведесет студената уметности – „EXP: Сан“ и „EXP: Фрагмент“, као и две мање изложбе у оквиру Калеидоскопа културе и ПДП Конференције.

Овогодишњи EXP одржаће се од 8. до 19. јула.

#Академија уметности #Нови Сад #Пројекат EXP #ризик #студенти #уметници

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Недеља шпанског језика у Новом Саду: Стручни скупови, радионице и предавања

13:15

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!