“Публика је увек у праву”- предавање о Адолфу Зукору 

Зукор се сматра једним од оснивача нове меке филмске индустрије, Холивуда, која је као епицентар америчке филмске продукције своју успешност првенствено заснивала на популарности глумаца.

културе.рс • 24. новембар 2023.

фото: АУНС

У оквиру обележавања 150 година од рођења Адолфа Зукора, продуцента, биће одржано предавање на тему „Публика је увек у праву“ у понедељак, 27. новембра, у Мултимедијалном центру Академије уметности Нови Сад, са почетком у 17 часова.

Постоје личности које су круцијалне за развој неке људске делатности. 

Често их називамо пионирима и утемељивачима, јер су својим радом створили основе за даљи развој одређене области. 

У домену кинематографије, америчке посебно, та улога припада Адолфу Зукору, познатом холивудском продуценту и оснивачу „Paramount Pictures“, једне од неколико најзначајнијих филмских компанија у историји кинематографије.

Господин Зукор направио је почетком треће деценије прошлог века моћну филмску империју, и учествовао је у формирању и развоју три основне делатности америчке кинематографије: продукције, дистрибуције и приказивања. 

Предавање је подржано од стране Одељења за културу Амбасаде Мађарске.

#Адолф Зукор #Академија уметности #Нови Сад #предавање

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!