Путописно-документарно предавање ”Невероватна Индија са Моником” у Дигиталном омладинском центру

Путописно-документарно предавање ”Невероватна Индија са Моником” одржаће се у четвртак, 23. маја, од 19 часова, у Дигиталном омладинском центру.

културе.рс • 22. мај 2024.

фото: Pixabay

Моника Маширевић је путописац, индолог, соло путник, номад, фотограф. 

У Индији је била 14 пута и посветила јој је је три путописне књиге: ”Преживећу: авантуре с ходочашћа у Индији”, ”Пут у Раџастан” и ”Намасте, Индијо!”

Живи номадским животом између две државе – Индије и Србије. 

Публика ће имати прилику да чује нове приче и види фотографије забележене ове године током Моникиног четворомесечног боравка у Индији. 

Ауторка ће публици представити јужну индијску државу Кералу, град Агру, Фестивал пустиње у Џајсалмеру, знаменитости раџастанског града Биканера, присуство индијском венчању и свадбеном весељу, као и многобројне краљевске палате из земље махараџа – Раџастана.

#градска библиотека #индија #моника маширевић #предавање

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!