”Ритам Европе!” у СКЦНС-у: Ево шта је на програму

Овогодишње издање манифестације ”Ритам Европе!”, одржаће се од 7. до 10. маја.

културе.рс • 4. мај 2024.

фото: СКЦНС

”Ритам Европе!” обухватиће четири догађаја, на две локације, у СКЦНС Фабрици и у новој згради СКЦНС-а, у Улици Владимира Перића Валтера 5.

Изложба плаката студената Академије уметности у Новом Саду, “Девети мај, Дан победе, Дан Европе, перспективе“ биће отворена у уторак, 7. маја у 20 часова у СКЦНС Фабрици, на Булевару деспота Стефана 5.

Другог дана, у среду, 8. маја, биће изведена позоришна представа „Пеге у срцу“, од 20 часова у новој згради СКЦНС-а, у Улици Владимира Перића Валтера 5.

Концерт бендова Void Droid, Killo Killo Banda, Шајзербитерлемон и Зое Кида, на програму су трећег дана манифестације, у четвртак 9. маја, од 20 часова у СКЦНС Фабрици.

Промоција збирке поезије Зорана Костића Цанета „Укрштене речи“, одржаће се у петак, 10. маја од18 часова, у новој згради СКЦНС-а.

Улаз на све догађаје је бесплатан.

”Ритам Европе!” је манифестација којом Студентски културни центар Нови Сад, од 2007. године, обележава 9. мај, Дан победе над фашизмом и Дан Европе.

#дан европе #дан победе над фашизмом #нови сад #ритам европе

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Париз је град који је срушио све табуе, а овако су га доживели наши уметници

21. мај 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Фестивал студентског филма “Размена” од 6. до 8. јуна

10:32

сећања >

Бранко Радичевић је написао неке од најлепших песама, али је његов живот био потпуна супротност

6. мај 2024.

имате вест?
пишите нам!