“Рођендански комади за Златни јубилеј”: Концерт поводом пола века Академије уметности у Свилари

Први концерт под називом “Рођендански комади за Златни јубилеј Академије уметности Нови Сад” одржаће се у четвртак, 9. маја, у Културној станици “Свилара” са почетком у 19 часова.

културе.рс • 6. мај 2024.

фото: Јелена Ивановић

Ове године Академија уметности обележава значајан јубилеј – 50 година постојања. 

У част овог јубилеја, композиторка и професорка Александра Вребалов позвала је све садашње и бивше студенте и професоре композиције да допринесу минијатурама које ће бити извођене од стране тренутних студената и професора са студијског програма Извођачке уметности на Академији уметности.

Ове композиције, чија је дужина предвиђена у распону од 1 до 6 минута, имају за циљ да прикажу разнолике стваралачке и извођачке таленте које је Академија неговала током протеклих пет деценија.

Као део прославе, ове минијатуре ће бити интегрисане у редовне концерте студената и професора, као сведочанство о посвећености Академије стварању новог репертоара и будућности музике. 

Премијере свих комада ће снимити студенти и професори са Катедре за аудио-визуелне медије Департмана драмске уметности, а планирано је да буду обједињене у интернет публикацији коју уређује музиколог, проф. Немања Совтић.

На концерту учествују студенти и наставници Академије уметности у Новом Саду.

#академија уметности #јубилеј #концерт #културна станица #нови сад #свилара

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Париз је град који је срушио све табуе, а овако су га доживели наши уметници

21. мај 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Фестивал студентског филма “Размена” од 6. до 8. јуна

10:32

сећања >

Бранко Радичевић је написао неке од најлепших песама, али је његов живот био потпуна супротност

6. мај 2024.

имате вест?
пишите нам!