”Светло нежности”: Изложба Светлане Милић у Малом ликовном салону

Изложба Светлане Милић под називом ”Светло нежности” биће отвoрена у понедељак, 10. јуна, од 20 часова, у Малом ликовном салону.

културе.рс • 6. јун 2024.

фото: МЛС

Централна тема изложбе је употреба колорита као израза радости, живота и кретања. 

”Користим боје да пренесем оптимизам и енергију живота која је упркос свему жива и стварна.  Свака слика је једноставно структуирање светлости и боје и њихова интеракција”, наводи ауторка изложбе.

Светлана Милић дипломирала је на Академији уметности у Новом Саду на вајарском одсеку департмана ликовних уметности и педагогије у класи проф. Томислава Каузларића. 

Магистрирала је на истој академији сликарство и инсталацију. 

На више од педесет заједничких изложби у земљи и иностранству излагала је своје скулптуре, објекте, цртеже, илустрације и видео. 

Добитница је бројних награда из области ликовне уметности.

Ради као креативни директор у студију TasCal Design.

Изложбу можете погледати до 21. јуна.

#изложба #мали ликовни салон #нови сад #светлана милић

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!