“Сирано” ЈДП-а 16. јуна у Новом Саду

Представа “Сирано” Југословенског драмског позоришта гостује у Новом Саду 16. јуна, као део такмичарског програма 51. ИНФАНТ-а.

културе.рс • 21. мај 2024.

фото: Небојша Бабић

Биће изведена на Великој сцени Српског народног позоришта, од 19. 30 сати.

Улогу Сирана тумачиће драмски уметник Драган Мићановић.

”Представа је раскошна, јер какав би то “Сирано” Едмона Ростана био да није у велелепним костимима, сценографији, кореографији и свему другом што припада том херојском јунаку”, наводи се у позову. 

Представу је режирао Горчин Стојановић, а део је селекторског избора Александра Поповског.

У овој предстви играју и Марија Вицковић, Анита Манчић, Небојша Миловановић, Марко Јанкетић, Нина Мартиновић, Јоаким Тасић, Стефан Јевтовић, Слободан Тешић…

Карте по 800 и 1000 динара већ се продају у Српском народном позоришту.

#инфант #југословенско драмско позориште #нови сад #сирано #српско народно позориште

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!