СКЦНС: Отворен конкурс за пријем у Омладински театар

Студентски културни центар Нови Сад отворио је конкурс за пријем у Омладински театар, намењен младима од 16 до 30 година.

културе.рс • 26. март 2024.

фото: СКЦНС / Фејсбук

Рок за пријаве је 20. април, а учешће је бесплатно.

Учешћем у Омладинскм театру, млади ће добити прилику да свој таленат и склоност према позоришној уметности, књижевности, сценским уметностима у најширем смислу, развијају и негују на новој сцени овог театра.

Нова сала са техничком опремом, као и мање просторије у новом објекту СКЦНС-а, нуде бројне могућности за организацију рада у мањим и већим групама.

Менторка је Татјана Бокан, позоришна, телевизијска и филмска глумица, са вишегодишњим искуством у раду са децом и младима, које је стекла кроз школу глуме коју је водила.

Полазници ће учити и усавршавати дикцују, покрет, глас, глумачке технике, физичке вежбе, радиће са одабраним текстовима, учити о елементима представе као што су грађење лика, мизансцен, костим, музика…

Формулар за пријаву налази се на сајту СКЦНС.

#конкурс #Нови Сад #Омладински театар #Студентски културни центар

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Вече камерне музике

8. април 2024.

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!