”Слика од песка”: Едукативно-креативне радионице за децу у ГМС

Едукативно-креативне радионице за децу и тинејџере ”Слика од песка” одржаће се у суботу, 11. маја, у Галерији Матице српске.

културе.рс • 9. мај 2024.

фото: Мартин Цандир

Након кратке празничне паузе, Галерија наставља са едукативно-креативним радионицама за тинејџере и упознавањем са уметничким правцима којима су наши уметници били надахнути током својих боравака у Француској. 

Овог пута ће полазници имати прилику да се упознају са енформелом, новим и смелим правцем који је у сликарство увео различите несликарске материјале и технике. 

На изложби ”Инспирисани Француском” представљена је једна енформелна слика уметника Миће Поповића. 

Упознавањем са овом, али и сликама француских уметника енформела попут Жана Дибифеа, истражићемо различите материјале и технике, али и осећања која подстичу уметнике на стварање. 

У креативном делу радионице, тинејџери ће заједно створити енформелну слику на заједничком великом платну, користећи несликарске материјале.

Ликовна радионица за тинејџере од 11 до 14 година, одржаће се у термину од 16 до 17.30 часова, формулар за пријаву је на овом линку.

Радионице се организују за максимално 15 деце узраста од 11 до 14 година. 

Учешће детета на радионици потребно је пријавити попуњавањем електронског упитника. 

Цена радионице износи 200 динара по детету.

За више информација можете се обратити Јелени Бобић на телефон 021 4899 017 или путем мејла, на адресу decjiprogrami@galerijamaticesrpske.rs.

#галерија матице српске #нови сад #радионице за децу

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Париз је град који је срушио све табуе, а овако су га доживели наши уметници

21. мај 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Фестивал студентског филма “Размена” од 6. до 8. јуна

10:32

сећања >

Бранко Радичевић је написао неке од најлепших песама, али је његов живот био потпуна супротност

6. мај 2024.

имате вест?
пишите нам!