Спремите се за Машкараду Музеја Војводине

Музеј Војводине готово три деценије организује Машкараду – маскирану поворку у циљу неговања, помало заборављених, покладних обичаја, који се везују за дане пред почетак ускршњег поста.

културе.рс • 14. март 2024.

фото: Музеј Воводине

Ова манифестација одржаће се по 29. пут у петак, 15. марта у Музеју Војводине, а дефиле маскираних учесника кроз централне градске улице почиње. у 12 часова.

Позив је отворен и за образовне установе – вртиће, школе и факултете, друге организације и удружења.

Све додатне информације о Машкаради можете добити путем електронске адресе pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs или на број телефона 021 525 059 у Одељењу за педагошки рад Музеја Војводине.

#Машкарада #Музеј Војводине #Нови Сад

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Недеља шпанског језика у Новом Саду: Стручни скупови, радионице и предавања

13:15

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!