Стручно вођење кроз изложбу „Стакло” уз превод на знаковни језик

Стручно вођење кроз изложбу „Стакло” уз превод на знаковни језик одржаћe се у среду, 27. марта од 12 часова, у Музеју Војводине, Дунавска 35.

културе.рс • 21. март 2024.

културе.рс

Стакло је материјал који нас вековима задивљује, својим физичким и естетским својствима буди машту стваралаца од праисторије до данашњих времена.

Развијајући технологију његове израде, човек му је проналазио најразличитију намену, у свакодневном, декоративном и уметничком обликовању материјалне стварности.

Стога није необично да се у Музеју Војводине предмети од стакла чувају у оквиру археолошких, историјских, уметничких и етнолошких збирки.

Поред предмета из збирки музеја, један део изложбе је посвећен витражу и савременој скулптури.

На стручном вођењу домаћини ће бити Милица Јосимовић, кустоскиња педагошкиња и Драгана Врзић, интерпретаторка знаковног језика.

#знаковни језик #изложба #Музеј Војводине #Нови Сад #Стакло

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

”Део нас”: Отварање изложбе студената графичког дизајна у Галерији ”Форма”

16. април 2024.

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!