Треће Новосадске позоришне игре од 8. маја у Позоришту младих

Треће Новосадске позоришне игре, које ће се од 8. до 15. маја одржати у Позоришту младих у Новом Саду, доносе разноврстан програм, махом представа за младе, али и децу.

културе.рс • 29. април 2024.

фото: Јака Вармуж

Десет најразличитијих – сценски измаштаних – прича из Италије, Словеније, Хрватске, Чешке, Бугарске и Србије пропитују важне теме данашњег младог човека које би, заправо све нас, требало да подуче како да у што скоријој будућности постанемо бољи људи. 

О најбољима ће одлучивати жири у којем су: глумица Марија Радованов, редитељка Соња Петровић и

костимографкиња Зденка Лацина Питлик.

Фестивал ће бити отворен представом “Дневник Ане Франк”, у у среду, 8. маја, а већ сутрадан, 9. маја, биће играна представа “Тајни дневник Адријана Мола”.

Представе “Ја, Сизиф” и “Hic sunt dracones” на програму су у петак, 10. маја, а “Плишана револуција” у суботу, 11. маја.

фото: Кристијан Цимер  

Новосадске позоришне игре наставиће се представама “Кловн и његова деца” и. “Град светлости” у недељу,12. маја, а у понедељак 13. ће бити изведен “Хотел”, а дан касније, 14. маја, “Мала Фрида”.

Последњег дана, 15. маја, на репетоару је представа “Црвенкапа”. 

Пратећи програм састављен је од неколико сегмената: промоције књиге “Дан као наручен” песника за децу Душка Домановића и две стручне књиге др Лидије Крофлин, потом представе “Злочин и казна” позоришта домаћина Игара, промоције студија луткарства АУ Нови Сад, округлог стола младих критичара и трибине – “Шта млади траже у позоришту?”: 

На све пратеће програме – осим на представу “Злочин и казна”, улаз је слободан, а сатница се налази на сајту Новосадских позоришних игара.

Цена појединачне карте за представу је 500 динара, док се за групне посете, као и за комплет фестивалских улазница за све представе, добија попуст од 30 одсто.

#нови сад #новосадске позоришне игре #позориште #позориште младих #представа #фестивал

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Париз је град који је срушио све табуе, а овако су га доживели наши уметници

21. мај 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Фестивал студентског филма “Размена” од 6. до 8. јуна

10:32

сећања >

Бранко Радичевић је написао неке од најлепших песама, али је његов живот био потпуна супротност

6. мај 2024.

имате вест?
пишите нам!