„Уметност одлагања обавеза”: Галерија на Штрафти представља рад Анастасије Малеташкић

Изложба студенткиње четврте године Академије уметности Анастасије Малеташкић је отворена у "Галерији на Штрафти", на углу Булевара Михајла Пупина и Пионирске улице.

културе.рс • 7. март 2024.

фото: Галерија на Штрафти

Ову поставку организује Галерија „Бел Арт“ у сарадњи са Црвеним крстом Новог Сада, а у питању је прва поставка у овогодишњем програмском циклусу „Галерије на Штрафти“ 2024. године.

„Сваки дан започињем са јасним планом и уређеном кореографијом, али се до краја дана ништа од планираног не одигра, а ја завршим у отупљујућој парализи што је постао мој кревет. Увек имам план, но сваки пут ми нешто занимљивије одвуче пажњу и кажем себи: „Ма, после ћу.“ На почетку, то буде за сат времена, па за два, три-четири-пет, док се не претвори у „Сутра ћу.“ Притом се ни сутрадан не деси. Ни дан након тог”, каже ауторка изложбе Анастасија Малеташкић и додаје:

„Пала сам у репетицију која  води у недоглед из дана у дан попут покварене плоче док се обавезе, планови и жеље гомилају у ћошку спаваће собе, а времена понестаје. Ускоро ће гомила изаћи у ходник”.

Анастасија Малеташкић рођена је у Врбасу 2001. године.

Завршила је гимназију „Вељко Петровић“ у Сомбору.

Тренутно је студент четврте године основних студија на Академији уметности у Новом Саду, модул Сликарство у класи професора Горана Деспотовског.

До сада је имала неколико групних изложби ( „Разлике“, „Музика у другачијем кључу“, „Ја и храна у 7 дана“, „У ентеријеру: фигура у простору“, изложба цртежа студената треће године…) и самосталну изложбу „Откривене визије“.

Свој уметнички концепт исказује кроз слику, користећи се техником акрил на платну. У свом колориту избегава коришћење белог и црног акрила, остављајући површине јарким и упечатљивим.

Кроз свој рад она представља сцене из свакодневног живота кроз репетицију поједностављених фигура.

Изложба може да се погледа до 15. априла.

#Анастасија Малеташкић #Галерија на Штрафти #Нови Сад

студенти >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Недеља шпанског језика у Новом Саду: Стручни скупови, радионице и предавања

13:15

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!