„Ухвати филм kids“ – фестивал краткометражних филмова на тему инвалидности за децу ускоро у КЦ „Младост“

Већ по традицији, трећи „Ухвати филм kids“, фестивал краткометражних филмова на тему инвалидности намењен деци, одржаће се 28. новембра у Културном центру „Младост“ у Футогу.

културе.рс • 23. новембар 2023.

фото: Ухвати филм

Најмлађе посетиоце очекују две пројекције: једна од 10.30 часова, а друга од 12.30 часова. 

Ухвати филм kids подразумева пројекције краткометражних филмова за децу на тему инвалидитета, изабраних са Међународног филмског фестивала „Ухвати филм“, након чега следе дискусије са публиком о толеранцији и инклузији.

Филмови су пажљиво изабрани за узраст 7-11 година и говоре о различитости и прихватању. 

Важан део програма је и дискусија након пројекције филмова, у којој ће публика добити прилику да изнесе своје утиске о филмовима, а модераторка ће на основу приказаних филмова, дати основе упуте о дискриминацији и правима особа са инвалидитетом и пренети поруку – да сви јесмо другачији, али равноправни.

Сви филмови су описно титловани, а говорни садржаји преводиће се на српски знаковни језик.

Пројекат реализује КАО Парнас, организатор и Међународног филмског фестивала „Ухвати филм“ у сарадњи са КЦ Младост Футог, а уз подршку Градске управе за културу Града Новог Сада.

Улаз је бесплатан.

#деца #инвалидитет #КЦ Младост #Нови Сад #Ухвати филм #фестивал #Футог

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!