У Новом Саду: Сусрет студената гитаре академија и факултета музике у региону

Сусрети студената гитаре академија и факултета музике у региону одржаће се у Музеју Војводине и Академији уметности Нови Сад од 13. до 16. јуна, у организацији Департмана музичке уметности Академије уметности Нови Сад.

културе.рс • 5. јун 2024.

фото: Pixabay

У оквиру фестивала планирано је шест вечерњих концерата у Музеју Војводине и једно мултимедијално предавање.

Ално дуо наступиће у среду, 12. јуна , од 20 часова, а сутрадан, у четвртак 13. јуна, одржаће се концерт студената Академије уметности у Новом Саду од 19 часова, и концерт студената Факултета уметности у Нишу од 21 сат.

У петак, 14. јуна, са почетком у 19 часова, концерт ће одржати студенти Конзерваторијума ”Ђузепе Тартини”, док ће студенти Факултета музике Универзитета у Сегедину наступити од 20.30 часова.

Концерти студената Музичке академије у Сарајеву и Факултета музичке уметности у Београду одржаће се у суботу, 15. јуна, са почетком у 19, односно 20.30 часова.

У оквиру програма манифестације предвиђен је мајсторски курс Давида Павловитса из Сегедина.

У петак, 14. јуна, предавач из Сегедина говориће о прогресивним гитарским техникама у својим композицијама, од 16 часова у Музеју Војводине, а за 17 часова заказано је предавање Александра Хаџи Ђорђевића ”Врсте модерних гитара и њихов квалитет”, као и презентација изборног програма гитаре одељенског типа на универзитету, те његовом концепту, структури и развоју на Jacobs School of Music Универзитета у Индијани, САД, коју ће одржати Петар Јанковић.

#академија уметности #гитара #музеј војводине #нови сад #студенти #сусрет студената

студенти >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!