Фестивал студентског филма “Размена” од 6. до 8. јуна

Друго издање Интернациноналног фестивала студентског филма “Размена” одржаће се од 6. до 8. јуна у биоскопу Културног центра Новог Сада и у згради Академије уметности Нови Сад.

културе.рс • 30. мај 2024.

фото: АУНС

Фестивал организује Катедра за аудиовизуелне медије Департмана драмских уметности Академије уметности Нови Сад.

Селектор овогодишње “Размене”, драмски писац и професор Угљеша Шајтинац, одабрао је 22 студентска филма из 17 различитих земаља који чине главни такмичарски програм фестивала.

Студентски жири у саставу: Евгенија Танева, студенткиња режије из Бугарске и прошлогодишња добитница награде за најбољу режију на првом издању фестивала Размена, Катарина Бугарин, студенткиња продукције на ФДУ Београд и Марко Гигић, студент камере на АУНС, одлучиће о наградама које ће бити додељене у три категорије, за најбољу камеру, најбољу режију и најбољи филм.

Пратећи програм фестивала обухвата селекцију кратких анимираних филмова и две мастер клас радионице.

Сценаристкиња Моња Јовић ће одржати мастер клас о филмском сценарију, а редитељ Горан Марковић о филмској режији.

Улаз на све пројекције је слободан.

#академија уметности #мови сад #размена #филмски фестивал

студенти >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!