Фестивал фолклорних минијатура

Фестивал ће окупити младе и афирмисане кореографе и играче који ће бити у прилици да прикажу свој рад, играчко умеће и да размене искустава и идеје.

културе.рс • 27. новембар 2023.

фото: КЦ Младост

Први Фестивал фолклорних минијатура у организацији Културног центра „Младост“, одржаће се у суботу, 2. децембра, с почетком у 18 часова у позоришту КЦ „Младост“, Цара Лазара 42, Футог.

Публици ће се представити кореографи, солисти и групе до шест играчица и играча кроз фолклорне кореографске минијатуре. 

Награде ће бити додељене за најуспешнију и најинвентивнију кореографску концепцију, најуспешније извођење, најбољег солисту и солисткињу, најбољи музички аранжман, као и посебна награда за свеукупни утисак. 

Жири фестивала чине Гордана Рогановић, етномузиколог и етнокореолог; Милан Радовановић и Дејан Чубрилов, солисти и играчи Ансамбла Коло.

Улаз на Фестивал је бесплатан.

#минијатуре #Нови Сад #фестивал #фолклор

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!