„Ходочашће на Крф”: Предавање Љубомира Сарамандића у Дому Војске

Предавање „Ходочашће на Крф” кустоса Српске куће на Крфу Љубомира Сарамандића, биће одржано у четвртак, 7. марта, од 19 часова у Великој сали Дома Војске Србије, Београдски кеј 9.

културе.рс • 4. март 2024.

културе.рс

Догађај се организује у знак сећања на око 250.000 српских војника и цивила страдалих током повлачења преко Албаније, као и на грчким острвима Видо и Крф, за време Великог рата 1914-1918.

Овом приликом моћи ћете да погледате и документарну изложбу фотографија Весне Раонић „Срцем за Солунце“, које су настале приликом организованог чишћења српских војничких гробаља из периода Првог светског рата у Северној Македонији.

Поздравну реч упутиће Весна Раонић, новинар и фоторепортер, док ће програм водити Младен Максимовић, потпредседник Удружења „Обилић 1912-1918 “ Нови Сад.

Улаз је слободан.

#историја #Крф #Нови Сад #Први светски рат #Србија

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Вече камерне музике

8. април 2024.

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!