Хуманитарна представа у КЦНС

Два играња представе драмске секције верске наставе Електро-техничке школе „Михајло Пупин“ под називом „Где смо погрешили?“ одржаће се у петак, 19. априла, с почетком од 18 и 20 часова у Великој сали Културног центра Новог Сада.

културе.рс • 16. април 2024.

фото: Pixabay

Улаз на представу је добровољни прилог за лечење ученика ове школе.

Поред драмске секције верске наставе, у представи учествују и школски Pop-Rock хор.

Ученик ЕТШ „Михајло Пупин“ изненада се тешко разболео и за његово лечење су потребна велика материјална средства. 

Драмска секција верске наставе Електротехничке школе, у којој је он између осталог глумио и у представи „Где смо погрешили?“ покренула је акцију за прикупљање помоћи за његово лечење.

Акција је подржана од  ЕТШ  „Михајло Пупин“, Катихетског одбора Епархије Бачке, Културног центра Новог Сада, многобројних новосадских средњих и основних школа, чланова Pop-Rock хора и многих добрих људи који су одмах почели да уплаћују донације и који пружају огромну емотивну подршку. 

На улазу ће бити постављена кутија где ће посетиоци моћи да оставе добровољни прилог и тако помогну лечење младог ученика како би се што пре вратио у своју школску клупу.

#електротехничка школа #културни центар новог сада #хуманитарна представа

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Париз је град који је срушио све табуе, а овако су га доживели наши уметници

21. мај 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Фестивал студентског филма “Размена” од 6. до 8. јуна

10:32

сећања >

Бранко Радичевић је написао неке од најлепших песама, али је његов живот био потпуна супротност

6. мај 2024.

имате вест?
пишите нам!