Хуманитарне представе у КЦНС

Током предстојећег викенда, у Културном центру Новог Сада одржаће се три хуманитарне представе.

културе.рс • 31. јануар 2024.

фото: Драмска секција Филозофског факултета

У суботу 3. фебруара с почетком у 20.00 часова у Великој сали Културног центра Новог Сада биће одиграна хуманитарна представа „Пацоловац“  у извођењу Драмске секције Филозофског факултета.

Хуманитарна представа „Као сунцокрети“ театра ДКЦНС, по мотивима из комада „Где станује сунчев зрак“ Милана Степанова,  одиграће се у суботу, 3. фебруара, с почетком у 12.00 часова. 

У недељу 4. фебруара с почетком у 20.00 часова у Великој сали Културног центра Новог Сада биће одиграна хуманитарна представа ,,Лари Томпсон, трагедија једне младости“  Душана Ковачевића.

#Културни центар Новог Сада #Нови Сад #представа #хуманитарна представа

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Париз је град који је срушио све табуе, а овако су га доживели наши уметници

21. мај 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Фестивал студентског филма “Размена” од 6. до 8. јуна

10:32

сећања >

Бранко Радичевић је написао неке од најлепших песама, али је његов живот био потпуна супротност

6. мај 2024.

имате вест?
пишите нам!