Читалачки клуб о роману „Слушкињина прича” Маргарет Етвуд у Дигиталном омладинском центру

Читалачки клуб о роману „Слушкињина прича” Маргарет Етвуд одржаће се у четвртак, 28. марта, од 19 часова, у Дигиталном омладинском центру, Војводе Путника 1.

културе.рс • 26. март 2024.

Photo by Gülfer ERGİN on Unsplash

Модератор разговора је доц. др Милош Јоцић, предавач на Одсеку за српску књижевност Филозофског факултета у Новом Саду.

Пружајући простор за разговоре о женском писму и женској  уметности, програм „Наглас” је посвећен дизању свести о српским и светским женским гласовима у савременој и класичној књижевности, као и у осталим приповедним уметностима, попут филма, драме, стрипа и видео-игара.

Уредници културно-образовне платформе „Наглас” су Милош Јоцић са Филозофског факултета у Новом Саду и Снежана Николић из Матице српске.

#Маргарет Етвуд #Нови Сад #роман #Слушкињина прича #читалачки клуб

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!