Читалачки клуб посвећен Горану Петровићу у Дигиталном омладинском центру

Читалачки клуб посвећен Горану Петровићу и роману „Ситничарница ’Код срећне руке’” биће одржан у Дигиталном омладинском центру., Војводе Путника 1.

културе.рс • 28. фебруар 2024.

Image by Mirko Stödter from Pixabay

Услед изненадне смрти истакнутог писца и академика Горана Петровића, у четвртак, 29. фебруара, у 19 часова, одржаће се разговор о његовој књизи „Ситничарница „,Код срећне руке’”.

Ова књига награђена је „Ниновом”, „Виталовом” и Наградом Народне библиотеке Србије за најчитанију књигу.

Модератор је мср Владимир Папић, демонстратор на Одсеку за компаративну књижевност на Филозофском факултету у Новом Саду.

#Горан Петровић #Градска библиотека #Дигитални омладински центар #Нови Сад

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!